photo logo

Verguld

photo

lens


Alle dromerige effecten waar je van houdt, verpakt in een gelimiteerde verguld ontwerp

Deze nieuwe Art Lens is onze populaire heruitvinding van het 19e eeuwse optische ontwerp van Charles Chevalier zoals je hem nog nooit hebt gezien. Een glanzende, vergulde toevoeging aan onze Daguerreotype Achromat collectie, die zeker zal opvallen tussen de massa.

photo

Limited Edition Diafragmaplaten

Compleet met een set limited-edition vergulde diafragmaplaten om ongelooflijke Lomografische lens flares te creëren, of bewaar ze als een verzamelobject voor fotografie.Over

De enige in zijn soort en een unieke esthetiek

Zo'n 175 jaar geleden vond Charles Chevalier de eerste fotografische optische lens ter wereld uit. Louis-Jacques-Mandé Daguerre verwerkte deze in een Daguerreotype camera, en voilà – geschiedenis was geschreven: dit was het begin van praktische fotografie. De achromat lens had een ingenieus ontwerp die ervoor zorgde dat lichtbanen zich splitsten en verspreiden - en de wereld in een buitenaardse gloed hulde.

De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens is een revival van deze verloren esthetiek van de ontdekking van de fotografie. We hebben dit historische model opnieuw uitgevonden als een krachtige en veelzijdige tool - dus je kan jezelf helemaal verliezen in de zijdezachte focus, afgewisseld met een vlijmscherpe definitie.... en dit alles binnen handbereik.

Nieuw leven ingeblazen met de veelzijdigheid van de 21e eeuw.

De schoonheid van de daguerreotypie Achromat 2.9/64 Art Lens zit in zijn grote veelzijdigheid. Met een brandpuntsafstand van 64mm en diafragma variërend van f/2.9 tot f/16, heb je een uitgebreide variatie aan effecten.

De Daguerreotype Achromat werkt met een Waterhouse Aperture Plate systeem, wat volledige creativiteit met scherpte diepte geeft en enorm veel variatie in bokeh effecten. Het is een makkelijke en volledig handmatige manier om je diafragma te bepalen, simpelweg door de specifieke plaat in de sleuf aan de voorkant van de lens te doen. Dit maakt het gewenste effect nog duidelijker en sterker dan ooit tevoren. Wissel af tussen een soft focus bij f/2.9 - f/4, tot een kristalheldere definitie vanaf f5.6.

Naast de klassieke Waterhouse diafragma platen heeft Lomography de Lumière en Aquarelle Aperture plates ontworpen: De Lumière diafragma platen geven de beelden een stralende, zachte gloed. De Aquarelle diafragma platen blenden de kleuren om zo een schilderachtig effect met textuur te produceren– iets wat zelden bereikt is binnen de fotografie.

The Daguerreotype Achromat is verenigbaar met een groot aantal moderne camera's - voor zowel Canon EF, Nikon F of Pentax K SLR Mounts.

Handgemaakte constructie

De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens is ontworpen door Lomography’s expert technici en handgemaakt in een kleine fabriek aan de oever van de Yangtse rivier in centraal China - dezelfde plek waar onze iconische LC-A range. De lens heeft een mooie messing of zwarte finish en de premium optische kwaliteit van de Lomography Art Lens Familie – deze lens staat dan ook in de voetsporen van de Lomography New Petzval 85, New Russar+, Lomo LC-A Minitar-1, De Petzval 58 Bokeh Control en de Lomography New Jupiter 3+ Art Lenzen.