photo logo

Verguld

photo

lens


Alle dromerige effecten waar je van houdt, verpakt in een gelimiteerde verguld ontwerp

Deze nieuwe Art Lens is onze populaire heruitvinding van het 19e eeuwse optische ontwerp van Charles Chevalier zoals je hem nog nooit hebt gezien. Een glanzende, vergulde toevoeging aan onze Daguerreotype Achromat collectie, die zeker zal opvallen tussen de massa.

photo

Limited Edition Diafragmaplaten

Compleet met een set limited-edition vergulde diafragmaplaten om ongelooflijke Lomografische lens flares te creëren, of bewaar ze als een verzamelobject voor fotografie.Geschiedenis

Deze sectie is voor geschiedenisfanaten. En het is een prachtig verhaal, al zeggen we het zelf!

We zijn hier vandaag bij elkaar gekomen omdat zo'n 175 jaar geleden twee messrs. Charles Chevalier en Louis-Jacques-Mandé Daguerre geschiedenis hebben geschreven: ze gaven de wereld praktische fotografie.

De magie werd in 1835 mogelijk gemaakt, dankzij twee elementen. De eerste was de Daguerreotype camera, uitgevonden door Nicéphore Niépce en geperfectioneerd door Louis Daguerre - naar wie hij werd vernoemd. Een Daguerreotype camera was eigenlijk een grote houten doos. Door het gebruik van de lichtgevoelige eigenschappen van zilverzout produceerde het foto's op verzilverde platen - dit was voordat het negatief werd uitgevonden.

Het tweede element was de eerste fotografische lens ter wereld, gebouwd door Charles Chevalier – een ingenieus achromat ontwerp wat voor ons als inspiratie diende. Door deze lens met de Daguerreotype camera te koppelen ontstond een succesvol fotografisch proces.

De Daguerreotype camera maakte de eerste foto ooit van een mens, aan de Boulevard du Temple in Paris, in 1838.
Het patent werd publiekelijk bekend gemaakt op 19 augustus 1839, toen de Franse regering het Daguerreotype proces presenteerde als een cadeau voor de wereld ". sindsdien is 1839 het officiele geboortejaar van de fotografie.

© Louis Jacques Mandé Daguerre, France