photo logo

Verguld

photo

lens


Alle dromerige effecten waar je van houdt, verpakt in een gelimiteerde verguld ontwerp

Deze nieuwe Art Lens is onze populaire heruitvinding van het 19e eeuwse optische ontwerp van Charles Chevalier zoals je hem nog nooit hebt gezien. Een glanzende, vergulde toevoeging aan onze Daguerreotype Achromat collectie, die zeker zal opvallen tussen de massa.

photo

Limited Edition Diafragmaplaten

Compleet met een set limited-edition vergulde diafragmaplaten om ongelooflijke Lomografische lens flares te creëren, of bewaar ze als een verzamelobject voor fotografie.Tips

EEN ZEER VEELZIJDIGE LENS: HOE WORD JE EEN GRAND ILLUSIONIST

De schoonheid van de Daguerreotype Achromat Lens ligt in zijn grote veelzijdigheid:: met een brandpuntsafstand van 64mm en diafragma variërend van f/2.9 tot f/16, kun je jezelf verliezen in een uitgebreide variatie aan stemmingen en special effects tijdens het fotograferen. Van betoverende soft focus met f/2.9 - f/4, haarscherpe bedwelmen met f/5.6 en verder en alle verschillende bokeh effecten die mogelijk zijn dankzij de verwisselbare diafragma platen... Als introductie check je hier enkele tips om een Daguerreotype Achromat Don te worden.

Bereik scherpe, heldere foto's met F/5.6 en hoger

Evenals de mogelijkheid om mooie soft-focus foto's te nemen, kun je ook zeer scherpe foto's vol met zoete kleuren maken. Gebruik elke keer dat je dit wilt uitproberen een 'normale' Waterhouse Aperture Plate (dus niet Lumière/Aquarelle) van f / 5.6 en hoger.

Fotografeer close-up van objecten en details

De kortste scherpstelafstand van je Daguerreotype Achromat 2.9 / 64 Art Lens is 0,5 meter - dat is slechts 50 centimeter! (Of 19.685 inches voor degenen die niet het metrische systeem gebruiken.) Met een dergelijke korte scherpstelafstand, heb je alle tijd om dichtbij te komen. Lomography raadt je aan dit te oefenen met je naasten voordat je een vreemdeling benadert. Gewoon een tip om vreemde blikken te vermijden - of misschien wel een blauw oog.

Fotografeer objecten met een achtergrond met patroon

De Lumière Aperture platen geven prachtige soft-focus resultaten, terwijl de Aquarelle Aperture platen kleuren met elkaar mengen in schilderkunstige texturen die doen denken aan aquarel meesterwerken. We raden je aan dit tegen een achtergrond van groene bladeren, verre lichten of intrigerende patronen te proberen.

Componeer beelden waar de achtergrond een goede afstand heeft

Probeer bij het opzetten van je foto's je beeld zo op te stellen dat je onderwerp een goede afstand van de achtergrond heeft. De diepte van het veld en de creatieve bokeh zijn een van de functies waar we het meest trots op zijn met de Daguerreotype Achromat 2.9 / 64 Art Lens. Je zult snel merken waarom - vooral in combinatie met je Lumière en Aquarelle Waterhouse Aperture Platen.

Schiet altijd met de Hood!

De Daguerreotype Achromat heeft een lens hood die elk moment kan worden verwijderd, als je met een filter of close-up attachment gaat fotograferen bijvoorbeeld. Echter, wanneer je deze elementen niet gebruikt, raden wij aan altijd foto's te schieten met de hood op de lens: dit vermindert strooilicht aan de zijkanten van het voorste element (de oorzaak van ongewenste ghosting/flaring, etc). Ook biedt de hood bescherming tegen stoten, krassen en vette vingerafdrukken.

Laat de kleuren vrij

Dankzij de multi-coated elementen van de lens biedt de Daguerreotype Achromat een levendige en krachtige kleurweergave. Om zijn vermogen te pushen kun je eens contrast film uitproberen, of diafilm cross-processen! Wanneer je de Daguerreotype Achromat op een digitale camera gebruikt kun je de 'levendige kleuren' testen. Go wilde met alle kleuren om je heen en wees een regenboog in de wolk van iemand anders.