‘s werelds eerste 35mm doe-het-zelf spiegelreflex camera

Ervaar de essentie van fotografie

Perfect voor de echte doe-het-zelver en zij die graag willen weten hoe dingen in elkaar steken. Met de Konstruktor F is het lollig leren en ervaren hoe analoge fotografie in zijn werk gaat. Hij is een volledig functionele 35mm spiegelreflex camera die je thuis in elkaar kunt zetten. Met de nieuwe Konstruktor F camera, inclusief PC socket, kun je flitser accessoires gebruiken om goed belichte foto's te schieten.

Doordat het in elkaar zetten van deze machine ook nog eens fabeltastisch leuk is leer je spelenderwijs wat de essentie van fotografie is en kun je na het bouwen de mooiste plaatjes schieten. Tijd voor je volgende analoge stappen! Maximaliseer je creativiteit en ga op een analoog avontuur met de Konstruktor. Je legt niet alleen analoge schoonheid vast, je ‘konstrukt’ het zelf!

Leer hoe het werkt

In het digitale tijdperk nemen we de complexiteit van sommige apparaten maar voor lief. Een analoge camera werkt echter verdomd simpel, al durven wij te wedden dat je er niet vaak een uit elkaar gehaald hebt. Hoe werkt een analoog toestel eigenlijk? Hoe kan het dat je licht omzet in beeld door slechts op een knopje te drukken?

Met de Konstruktor F gaat er een mysterieuze wereld voor je open waarin je vanaf de basis leert een camera in elkaar te zetten. Daardoor leer je vanzelf wat er nu voor zorgt dat die prachtige plaatjes van jouw filmrolletjes af komen. Daarnaast is het gewoon ontzettend tof om creatief bezig te zijn en de Konstruktor in elkaar te zetten. In een uur of 2 heb je een volledig functionele spiegelreflex camera in je handen!

Een nieuwe creatieve toolbox

Die Konstruktor F, dat is mij er eentje. Niet alleen ziet hij er stoer uit, er zitten genoeg snufjes op om je analoge hartje sneller te doen kloppen. Er zit een ‘N’ en ‘B’ setting op voor normale en lange belichtingen. Uiteraard ook een schroef voor je statief en een losse sluiter en doorspoelfunctie. Jij hebt de volledige controle over de belichting van jouw film! Om foto's met flitser te schieten kun je de Konstruktor F camera als bundel aanschaffen met de Konstruktor Flitser Accessoire Kit met een Lomography Flitser naar keuze.

Zie wat je schiet

De Konstruktor F is de allereerste SLR camera die Lomography gemaakt heeft. SLR betekend ‘Single Lens Reflex’; met dit type camera kun je door de zoeker kijken en precies zien waar je op aan het scherpstellen bent. Ontzettend handig als je zeker wilt weten dat die portretfoto van tante Annie scherp uit de bus komt. De ‘top-down’ zoeker heeft een ingebouwde loep waardoor je goed kunt zien wat er zich afspeelt voor je lens.

Pimp je Konstruktor

Zodra de camera af is kun je beginnen aan het ‘customizen’ van jouw Konstruktor F. Bij de camera krijg je namelijk een stapel stickers en rood, wit en zwart leer die je kunt gebruiken om de camera te decoreren. Vind je de standaard look van de Konstruktor te saai? Dan kun je dus in een handomdraai met de stickers of het leer aan de gang. Uiteraard staat het je vrij om je fantasie de vrije loop te laten en jouw Konstruktor helemaal aan je eigen stijl aan te passen.