Camera specificaties

  1. Film: Fujifilm Instax Mini Film
  2. Belichtingsgebied: 42mm x 64mm
  3. Sluitertijd: 1/125s / Bulb
  4. Belichtingscompensaties: +2/-2
  5. Mechanisme: Gemotoriseerd
  6. Multiple Exposures: Ja
  1. Ingebouwde flitser richtgetal: 9(m)
  2. Automatisch flits output: Ja
  3. Batterij: 6V (4x AAA-batterijen)
  4. Statief mount: Ja
  5. Draadontspanner mount: Ja
  6. Diafragma: f/8, f/11, f/16, f/22, f/32


De basis

 • Stap 1. De film laden

  1. Open de Camera Back Door door de Back Door Lock in te drukken. Als de Door te strak is om met je vingers te openen kun je het beste een hulpmiddel gebruiken.
  2. Installeer een vers pakje Fujifilm Instax Mini film in de Film Chamber. Zorg ervoor dat het gele stipje in de Film Chamber overeenkomt met het gele stipje op het pakje film.
  3. Sluit de Camera Back Door.
  4. Zet de camera aan.
  5. Druk eenmaal op de Shutter Release Button om de donkere dia van je nieuwe film uit te werpen. Zorg ervoor dat de Film Ejection Slot niet wordt geblokkeerd wanneer de donkere dia eruit komt.

Experimentele Tips

 • Lomo’Instant Tip #1 - Gebruik de extra lenzen

  De Lomo'Instant werkt met extra lenzen die je gemakkelijk op de ingebouwde lens plaatst. Met de Close-up Lens schiet je geweldige instant kiekjes tussen 10cm en 15cm afstand van je onderwerp. Met de Fisheye kun je foto's met een 170 graden cirkelgezichtsveld schieten. De Portret Lens is een equivalent van een 35mm lens en is daardoor ongelooflijk veelzijdig en biedt geweldige resultaten, binnen en buiten. Het is perfect voor portretten, straatfotografie en landschapsfoto's.

 • Lomo’Instant Tip #2 - Schiet Multiple Exposures

  Met de Lomo'Instant Camera kun je onbeperkt multiple exposures schieten. Om deze functie te gebruiken druk je eerst de MX Switch-knop naast het woord "MX" om de "MX-modus" te activeren. Schiet vervolgens je eerste belichting (of meerdere belichtingen als je dat wenst). Klaar? Duw dan de MX Switch-knop terug naar zijn oorspronkelijke positie om de film uit te werpen. In de MX-modus zal de batterij indicatie oranje zijn in plaats van groen als de flitser is opgeladen en klaar is om te schieten.

 • Lomo’Instant Tip #3 - Schiet Long Exposures met behulp van de draadontspanner & statiefschroefdraad

  Bij de Lomo'Instant ontvang je een standaard draadontspanner draad en statief schroefdraad. Een statief en draadontspanner zijn zeer geschikt voor het schieten van long exposures op instant film!

 • Lomo’Instant Tip #4 - Gebruik de kleurenfilters

  Er zijn kleurenfilters opgenomen in het Lomo'Instant pakket. Je kunt deze gekleurde filters voor de flitser plaatsen om verschillende kleureffecten te produceren.