LomoChrome Metropolis XR 100–400 Film

LomoChrome Metropolis XR 100–400 Film

Laten we samen Metropolis bouwen! De eerste nieuwe kleurennegatieffilm in meer dan 5 jaar. Verkrijgbaar in 35mm, 120, 110 en 16mm.

Wil je dit in jouw taal lezen? We hebben vertalingen gemaakt: English, Deutsch, français, italiano, Nederlands, 한국어, 日本語, 简体中文, 繁體中文, ไทย.

Films

Na 10 succesvolle Kickstarter projecten zijn we terug en bijna klaar om onze nieuwste analoge triomf los te laten - LomoChrome Metropolis - de eerste nieuwe kleurnegatieve emulsie in meer dan 5 jaar. Na talloze aanvragen voor onze experimentele LomoChrome filmlijn (LomoChrome Purple en de nieuwste LomoChrome Turquoise) hebben we besloten om een volledig nieuwe editie uit te brengen. De LomoChrome Metropolis zal beschikbaar zijn in 35mm, 120 (middenformaat), 110 (pocket film) en 16mm (film voor bewegende beelden). In de kern ligt een unieke chemische formule die de kleuren desatureert, de tonen dempt en de contrasten doet knallen, speciaal ontwikkeld in onze Lomography-filmfabriek.

Kom bij Kickstarter om als een van de eersten te fotograferen met deze zeer beperkte filmproductie (met een extra korting van maximaal 25% op de uiteindelijke verkoopprijs). De eerste rollen LomoChrome Metropolis zullen al in februari 2020 worden verzonden.

Ga naar de hoofdpagina van Kickstarter om de huidige lijst met beschikbare toezeggingen en hoeveelheden te bekijken.

Metropolis bouwen

Benieuwd naar het productieproces van LomoChrome Metropolis? Hier is hoe het idee werkelijkheid werd:

  1. Een look als geen ander. Vanaf het begin was onze primaire focus in de eerste plaats het uiterlijk van de film. Ons doel was om een geheel nieuwe look te creëren met een onverzadigde esthetiek die doet denken aan oude bioscoopfilms en fotoboeken. We gingen vervolgens over tot herstel van de verlaten productieprocessen die nodig zouden zijn om het tot leven te brengen.
  2. Het overwinnen van uitdagingen in filmproductie. Om een geheel nieuwe emulsie te maken die de zeer unieke esthetiek heeft die we voor ogen hadden, moesten we eerst de uitdaging overwinnen om de juiste chemische componenten te vinden, waarvan er vele niet meer bestaan. De apparatuur om film te produceren is zeldzaam en tegenwoordig is het hele proces van filmproductie uiterst moeilijk. Daarom is er al jarenlang geen nieuwe emulsie uitgebracht. Maar we overwonnen het moeilijkste deel en kochten de speciale ingrediënten en gereedschappen die we nodig hadden!
  3. De perfecte formule vinden. Film bestaat uit een samensmelting van lagen, sommige werken als chemische reactoren, terwijl andere miljoenen lichtgevoelige zilverhalogenidekristallen suspenderen. Met de ingrediënten die we verzamelden, creëerden we een formule die, door de samenstelling van de lagen te veranderen, een onverzadigde look, gedempte kleuren en knallend contrast produceert dat we vanaf het begin in gedachten hadden.
  4. Testen en nog eens testen. Met de chemie uitgedacht, moesten we de film testen (schieten) om er zeker van te zijn dat de look aan onze verwachtingen voldeed. Vanaf de eerste test kwam de look overeen met dat wat we in gedachten hadden. We bleven het echter testen in een reeks lichtomstandigheden en omgevingen en bleven de formule verbeteren om kleine details aan te passen.
  5. Een gloednieuwe film: Welkom bij Metropolis. Voordat we onze creatie aan de wereld konden aankondigen, moesten we er zeker van zijn dat andere fotografen net zo enthousiast waren als wij. We stuurden in het geheim een klein aantal rollen naar testers over de hele wereld. Na hun feedback hebben we eindelijk de formule geperfectioneerd en zijn we klaar om de deuren van Metropolis naar de wereld te openen.

Wat denkt de community

“De nieuwe LomoChrome Metropolis ziet er absoluut niet zo uit als ik eerder heb gezien (…) deze nieuwe film zal veel verschillende benaderingen van filmfotografie openen en wat mensen aan het fotograferen zijn.”
— Lauren Roche (oprichter van People’s Crit)

“De New Lomochrome Metropolis ziet er echt cool uit, heel verzadigd, hoog in contrast, zeer film noir, maar met een heel klein beetje kleur.”
— Nick Collingwood (fotograaf en filmmaker)

“Ik houd ervan hoe de huid eruit ziet overeenkomt met de achtergrond.”
— Lidybel Aguila (fotograaf)

“Ik vind het mooi. Het is een zeer diffuus kleurenpalet, met een zeer hoog contrast, bepaalde kleuren knallen echt. “
— Kyle Depew (Brooklyn Film Camera)

“Een andere kijk op hoe kleurenfotografie kan worden weergegeven.”
— Zach Ruben (straatfotograaf)

Welkom bij Metropolis

Specificaties

#nofilter nodig voor geweldige resultaten

Vecht terug tegen de stortvloed aan nepbeelden, geforceerde vakantiefoto’s, zorgvuldig samengestelde spontaniteit, talloze selfies en lege beelden - ver weg van betekenis, liefde en oprechtheid. Haal diep adem en ga terug naar de basis met filmfotografie. Leer opnieuw het gevoel van verrassing en onzekerheid, bouw ware banden met je onderwerpen en realiseer de echte waarde van afbeeldingen. LomoChrome Metropolis is een eerbetoon aan de moeder van alle kleuren: zwart! Zoek naar stralen van kleur in een zee van wolkenkrabbers zonder licht, kader je onderwerp in terwijl je door de straten van spooksteden slentert, en verdwijn in schaars verlichte metrolijnen - omarm urban-vernietiging en neem portretten in tegenstelling tot al het andere. En als je toevallig verdwaalt in de natuur: vang shaggy schapen in de Schotse Hooglanden, kruip vroeg in de ochtend langs de Mekong, of zie verweerde wildebeest skeletten bij de poorten van Windhoek. Geïnspireerd door grimmige beelden van expressionisme en modern urbanisme, is LomoChrome Metropolis de nieuwste smaak in filmfotografie - die de frisse smaak van avontuur naar analoge artiesten over de hele wereld brengt - trots en stoer, waar megapixels en software er niet meer toe doen.

Eén emulsie, vier formaten

LomoChrome Metropolis zal beschikbaar zijn in 35mm (bulkrollen van 35mm zullen ook beschikbaar zijn om zelf je eigen rollen te maken voor zeer speciale analoge kunstwerken), 120 (middenformaat), 110 (pocketfilm) en waarschijnlijk 16 mm (motion picture). Dit laatste formaat kunnen we alleen produceren als we een minimum van 500 backers bereiken voor deze pledge. We willen ook graag 35mm motion picture film produceren, maar eerst moeten we weten of er vraag naar is! Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via de comments of e-mail.

Ontwikkel met gemak

Ontworpen voor het universele C-41 proces, kan LomoChrome Metropolis eenvoudig thuis of in bijna elk fotolaboratorium worden ontwikkeld. Ongeacht welke ISO je ook kiest, het ontwikkelingsproces blijft hetzelfde.

Ongeëvenaarde fotografische flexibiliteit

Net als onze iconische LomoChrome Purple heeft Metropolis een uitgebreid ISO-bereik van 100-400, wat betekent dat je de gevoeligheid (door de ISO-instelling van je camera te veranderen) halverwege de rol kunt wijzigen om de intensiteit van het personage van de film te beïnvloeden. Uit onze ervaring blijkt dat fotograferen in direct, natuurlijk zonlicht de LomoChrome Metropolis echt laat shinen, terwijl de ware scherpte van deze film zich vooral in schaduw naar voren komt - waar het zijn dramatische kant laat zien. Hoe warmer de schaduw, hoe groter de kans op een geel/groene tint. We hebben gezien dat het fotograferen van de stad, straatlantaarns en andere stedelijke lichtbronnen een sterke groene tint over de scène werpt - en een echt uniek beeld oplevert. Foto’s van watermassa’s hebben echt indruk op ons gemaakt, met een lichte romantische tint waardoor ze zich onderscheiden van de rest. Vanwege de kleurverschuivende aard van de film is groen aan de andere kant veel humeuriger en meer onheilspellend. Bij Lomography houden we ervan om te experimenteren en verrast te worden door onvoorspelbare resultaten. LomoChrome Metropolis is de belichaming van onze filosofie. Blijf fotograferen en laat onze LomoChrome Metropolis de magie doen!

Photos
Van boven naar beneden, van links naar rechts en van rechts: 1) in een studio met ISO 400, met behulp van een rood licht, 2) buiten gedurende de dag met ISO 200, 3) buiten in de ochtend met ISO 400, 4) buiten in de middag met ISO 400, met extra licht van de waterreflectie, 5) buiten in de namiddag met ISO 400.

Onze films in de pers

“Not only was the film exceeding my expectations with every shot, but the results were even better than I could have hoped. I think the phrase “over the moon” was used earnestly for the first time in my life.”
— Jeb Inge (Casual Photophile, over onze Berlin Kino film)

“Lomography has a new flavor of film on the way, reconfirming what we already know, that it’s an awesome time to start shooting film.”
— Popular Photography (over onze Berlin Kino film)

“Really, really sharp film. There is minimum grain there, it looks really good. I was really happy with that.”
— Matt Day (fotograaf, over onze Potsdam Kino film)

“There’s so many companies nowadays discontinuing film, going out of business. When someone is learning film they make a lot of mistakes and film is an expense. So the fact that Lomography has this [color negative film] at such an affordable price and still great quality is very important. I gotta give Lomography credit for this and I hope that people support them by buying this, trying it. That way they can continue making it and keep film alive.”
— Raychristofer (over onze Lomography Color Negative 100 film)

“A color negative film using C-41 development, that allows you to enjoy psychedelic purple color!”
— DC-Watch (over onze LomoChrome Purple film)

Hoe te steunen

De LomoChrome Metropolis steunen is easy-peasy:

  1. Tijdens de campagne: Kies je tier uit de heerlijke lijst met beloningen die we hebben samengesteld, selecteer vervolgens je verzendland en ga verder met het uitchecken. Het geld dat je doneert, wordt alleen geboekt als de campagne eindigt en met succes wordt gefinancierd. Opmerking: als je de Digitaliza wilt toevoegen en eenvoudig je foto’s wilt scannen: voeg dan gewoon 30 USD (voor 25mm scannen), 40 USD (voor 120 scannen) of 20 USD (voor 110 scannen) toe aan je pledge.
  2. Na de campagne: Zodra de campagne voorbij is, sturen we je een enquête waarin de details van je pledge worden bevestigd en om je verzendadres wordt gevraagd. Kort daarna ontvang je een e-mail waarmee je het formaat van je film kunt kiezen en add-ons/accessoires kunt selecteren met speciale Kickstarter-kortingen.

Eerste keer filmfotografie?

Nieuw bij filmfotografie? Geen zorgen, we staan voor je klaar!

Til je experimentele spel naar het volgende niveau met de 10 gouden regels van Lomography en verover de wereld met een perspectief dat anders is dan alle andere met LomoChrome Metropolis.

Ontwikkeling

LomoChrome Metropolis is ontworpen voor het universele C-41-proces, het meest gebruikelijke ontwikkelingsproces voor kleurenfilm. Als je klaar bent met het schieten van je meesterwerken, kun je deze eenvoudig naar een fotolaboratorium brengen, inclusief ons netwerk van LomoLabs.

Je negatieven scannen en digitaliseren

Zodra je je rol negatieven hebt ontwikkeld, is het tijd om te scannen. De meeste fotolabs bieden scanservices, maar als je het zelf wilt uitproberen, raden we onze Digitaliza-filmmaskers aan voor 35mm, 120 en 110 filmformaten (beschikbaar als add-on). Andere opties zijn eenvoudigweg het gebruiken van je flatbed-scanner of digitale camera om eenvoudig scans van hoge kwaliteit te maken. Bekijk het Lomography Magazine voor meer informatie over thuis scannen.

What the Hell is Lomography?

De Lomographic Society International, opgericht in 1992 door een groep Weense studenten, is het wilde kind van de fotografie. Gevoed door vurige passie en brandende nieuwsgierigheid, schoten we onze vrijgevochten beweging de lucht in toen we de Lomo LC-A tegenkwamen, de populairste Russische camera uit de jaren 80, nu beroemd om zijn eigenzinnige esthetiek. We hebben geen tijd verspild en gelijk onze tien gouden regels opgesteld, en sindsdien hebben we ze plichtsgetrouw gevolgd. Vandaag, met meer dan 1 miljoen creatieve leden, is Lomography een vrijbrief om los te laten; een uitnodiging om je inspiratie aan te steken, en een platform om je shots over de hele wereld te katapulteren. Of je nou een complete beginner bent of een doorgewinterde professional, wij geloven dat je de kracht hebt om iets ongelooflijks te creëren. Van gekke kleurverschuivende films tot op maat gemaakte artlenzen, van innovatieve momenten tot klassieke analoge camera’s, we zijn toegewijd aan het ontwerpen en produceren van alle fotografische hulpmiddelen die je nodig hebt.

Leveringsinformatie

LomoChrome Metropolis zal beschikbaar zijn voor levering aan de meeste landen over de hele wereld. Omdat verzend-, verwerkings-, lokale en douanekosten van land tot land verschillen, selecteer je je beloning om specifieke details over je locatie te bekijken. Lomography kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele extra douanekosten die zich op jouw locatie kunnen voordoen. We hebben logistieke hubs in Hong Kong, Japan, New York en Hongarije. Dit betekent dat we aan klanten in de EU, de VS, Hongkong of Japan kunnen leveren zonder extra douanekosten te betalen wanneer je je beloning ontvangt. Als je buiten de EU, de VS, Hongkong of Japan woont, zijn er mogelijk extra importkosten die je bij de levering moet betalen. Houd er rekening mee dat we niet kunnen verzenden naar Rusland, Wit-Rusland of Brazilië. We bieden “drop shipping” aan voor backers in Thailand, wat ervoor zorgt dat er geen extra importkosten worden betaald bij ontvangst van je artikelen. De verzendtarieven voor Thailand zijn afhankelijk van de totale kosten van je toezending. Zie een volledige lijst van de verzendkosten per toezegging in onze FAQ-sectie. Deze verzendkosten zijn inclusief alle import- en administratiekosten. Voor alle verzend- en verwerkingsgegevens, raadpleeg de veelgestelde vragen. Als je het project wilt steunen, maar je land wordt niet vermeld in het vervolgkeuzemenu bij het afrekenen, of als je nog vragen hebt over de verzending, neem dan gerust contact met ons op.

Risico’s & uitdagingen

We zijn er trots op dat we tien ambitieuze Kickstarter-projecten met succes hebben gefinancierd en afgerond. We werken er hard aan om de LomoChrome Metropolis tot leven te brengen, maar we zijn ons ervan bewust dat dit soort projecten altijd een risico vormen. De eerste verzending is gepland in januari. Hoewel we nauw samenwerken met onze fabrikanten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, kunnen onverwachte vertragingen in productie en levering optreden. We beloven je op de hoogte te houden van elke stap. We zijn zo enthousiast om terug te zijn op Kickstarter. We hopen dat je met ons mee gaat doen om de nieuwe LomoChrome Metropolis te realiseren!