Bokeh Like a Boss

We ontwikkelden een revolutionair mechanisme voor de Nieuwe Petzval 58 waardoor het gemakkelijker dan ooit is geworden om het swirly bokeh effect in je foto's aan te passen. Dit gloednieuwe component heet de Bokeh Control Ring en geeft je voor het eerst volledige vrijheid over het iconische Petzval swirly bokeh effect! Je kunt nu een puur sublieme werveling in allerlei omgevingen en de opnameomstandigheden bereiken.

De Bokeh Control Ring is vind je bovenaan de lens en kan worden aangepast tussen de niveaus 1 en 7. Door deze ring te bewegen kun je de hoeveelheid swirl in je nieuwe Petzval 58 foto's bepalen. Voor een subtiel swirly bokeh effect draai je de ring naar niveau 1. Wil je een meer krachtig swirly bokeh effect bereiken? Draai dan door tot niveau 7 en zie de wereld recht voor je ogen transformeren.

58mm brandpuntafstand en maximaal diafragma f/1.9

De nieuwe Petzval 58 heeft een 58mm brandpuntsafstand, wat een veel meer standaard brandpuntsafstand is voor de talloze verschillende soorten foto's die we allemaal willen maken in onze dag-tot-dag leven. Met een maximaal diafragma van f/1.9 kun je genieten van snellere sluitertijden en een smalle diepte van het veld. Dus wat je ook besluit om te schieten; de nieuwe Petzval 58 voelt zich meteen thuis met landschappen, architectuur fotografie, straatfotografie, stadsgezichten, portretten, fashion shoots, familiefoto's en alles wat je maar kunt bedenken!

Premium Russisch glas in een Beautiful Body

De pracht van de nieuwe Petzval 58 strekt zich uit tot ver buiten de foto's die hij neemt. We hebben net zo hard gewerkt aan het ontwerp van de buitenkant van de lens als de interne optiek om een lens te leveren die de aandacht zal grijpen. Elke lens, verkrijgbaar in een messing of zwarte afwerking, wordt handgemaakt door een klein, ervaren en toegewijd team van technici in de Zenit-fabriek in Rusland. De body van de nieuwe Petzval 58 is gemaakt van messing en de lenselementen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit Russisch glas.

Welkom in de moderne tijd

De nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens is verkrijgbaar met Canon EF of Nikon F mounts en werkt dus direct met tal van verschillende analoge en digitale camera's. De lens is ook verenigbaar met nog meer camera's (bijvoorbeeld de Sony A7, Fuji X-Pro 1 en Micro 4/3 camera's) als je speciale adapter mount gebruikt. Omdat de lens met veel verschillende digitale camera's werkt kun je ook prachtige video's schieten - inclusief het swirly bokeh effect. Dit is vooral leuk om te doen als je experimenteert met de bokeh controle-instellingen!

Terwijl de nieuwe Petzval 58 is ontworpen met de huidige camera's in het achterhoofd, heeft hij traditie in zijn kern. Ten eerste werkt de lens ook met hetzelfde Waterhouse Diafragma systeem zoals de lenzen in de 19de eeuw ook deden. Ten tweede, je focust met behulp van een tandwiel-tandheugel focus mechanisme, zoals fotografen bijna 200 jaar geleden ook hebben gedaan. We houden van dit handmatige 'hands-on' gevoel van fotograferen met de lens en jij hopelijk ook!

De Waterhouse Aperture Plates

Het Waterhouse diafragma systeem is een uniek en eenvoudige manier om het diafragma van een lens te veranderen. Door tussen verschillende grootte diafragmaplaten te switchen, kun je de grootte van je diafragma controleren. Ze voegen niet alleen een vleugje van de 19e eeuwse charme toe aan je foto's, maar zorgen voor nog meer creatieve mogelijkheden met behulp van de speciaal ontworpen diafragma platen. Door het inbrengen van je speciaal gevormde diafragmaplaat, als een ster bijvoorbeeld, wordt je swirly bokeh bestrooid met magische stervormen! Ook leuk: met een paar huishoudelijke materialen kun je je eigen diafragmaplaten ontwerpen voor onbeperkte creativiteit.

De nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Lens wordt geleverd met de volgende opening maten: f/1.9, f/2.8, f/4, f/5.6, f/8, f/11 and f/16.

Een Petzval geschiedenisles

Joseph Petzval wordt in het algemeen beschouwd als de grondlegger van de moderne fotografie, één van de meest onderschatte verhalen in de fotografie. Het verhaal van zijn lensontwerp begint op 9 januari 1839, na de uitvinding van de daguerreotypie fotografische proces. Geconfronteerd met uiterst trage belichtingstijden en rudimentaire optische berekeningen, begon de race om deze tekortkomingen te verhelpen onmiddellijk. Joseph Petzval kwam op de hoogte van deze ontwikkelingen op het gebied van de optica en ging de uitdaging aan een verbeterd ontwerp van de lens te creëren.

Na ongeveer 6 maanden onderzoeken en experimenteren rondde Petzval de berekeningen voor zijn eerste lens af in 1840 in Wenen, Oostenrijk; hij noemde het de Petzval Lens. De lens heeft een grote invloed op de fotografische wereld gehad en werd een van de meest gebruikte optische ontwerpen van de 19e eeuw. Het was niet alleen de eerste lens op basis van wetenschappelijke berekeningen; hij werd ook bekend als de eerste snelle fotografische lens bij f/3,6 (sneller dan alle andere lenzen toentertijd). Daardoor groeide het gebied van portretfotografie.