De New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens is een swirly bokeh master, maar hij is ook geschikt voor andere briljante fotografische hoogstandjes. Ben je op zoek naar swirly-bokeh meesterwerken of wil je gewoon een lichte aanraking van het legendarische effect? Check dan deze toffe tips!


Lord of the Bokeh Control Ring

Vroeger was het bereiken van swirly bokeh erg afhankelijk van de afstand en de achtergronden. Maar met de Bokeh Controle Ring op de New Petzval 58 heb je meer controle over de swirly Petzval bokeh dan ooit tevoren. Dus ga je gang - probeer alle 7 bokeh niveaus in allerlei verschillende situaties en instellingen. Binnen no time zul je de meester van het creëren van swirly meesterwerken zijn!

Kick it to the Max

Naast het gebruik van de Bokeh Control Ring kun je ook in andere gebieden verdere aanpassingen maken om het bokeh effect te vergroten! Een van de beste manieren om het maximum uit je swirly bokeh potentieel te halen is om je maximaal diafragma van f/1.9 te gebruiken. Dit verkleint bovendien de diepte van het veld, wat betekent dat je een zeer klein gebied in focus hebt en een groot gedeelte mooie swirly onscherpte hebt!

Scherpschieter

Heb je een sessie gepland waar je wilt foto's schieten met met minimale tot geen enkele swirl? Dat kan met de New Petzval 58! Door met de kleinere Waterhouse Diafragma Plates te fotograferen, zoals f/11 of f/16 bijvoorbeeld, kun je dit (prachtige) effect minimaliseren en heerlijk scherpe foto's bereiken. Daarnaast kun je het bokeh niveau verminderen door de Bokeh Control Ring op 1 te zetten voor een nog minder uitgesproken swirly bokeh.

De Beste Bokeh

Er zijn zo veel goede dingen over de New Petzval 58 te zeggen, en één van die grote dingen is de glorie van het Waterhouse Aperture Plate systeem. Niet alleen is het een snelle en gemakkelijke manier van je diafragma te schakelen, het zorgt ook voor een aantal prachtige experimenteren met behulp van de speciaal gevormde apertuurplaten. Gebruik bijvoorbeeld de stervorm om je de onscherpe gebieden van je foto te bedekken met een deken van sterren.

Grote open ruimtes

Door de perfecte dagelijkse brandpuntsafstand van 58mm is de New Petzval 58 in staat om mooie beelden in een verscheidenheid van instellingen vast te leggen - niet alleen portretten! Dus of je nou opnamen van adembenemende berglandschappen, drukke straten in de stad of familiebijeenkomsten maakt; verbreed je visie en leg het hele geheel vast

Het beheersen van de focus

Of je nu wijd open of op max diafragma met de Nieuwe Petzval 58 schiet, je focus gebeid zal erg smal zijn. Het beheersen van het scherpstelwieltje is dus heel belangrijk voor het krijgen van de focus. Als je digitale opnamen maakt en een display op je camera hebt kun je eenvoudig op het onderwerp inzoomen en zo de focus aanpassen. Maar zonder display wordt het toch een beetje ingewikkelder. Stel ten eerste zo goed mogelijk je focuswiel in. Kijk dan oor de zoeker van de camera en beweeg een paar centimeter heen en weer van je onderwerp om deze perfect in focus te krijgen. Je kunt ook meerdere foto's maken tijdens het uitvoeren van deze techniek om zo je gewilde focus te bereiken.