logo

Analoge Madness tot je beschikking

Wegwerp, voorgeladen met funky film en een setje creatieve kleurenfilters — dit is de Lomography Simple Use Film Camera.

camera camera dot corner
filter
photo photo
filter
corner

Eenvoudig analoog: Lomography’s Simple Use Film Camera wordt geleverd met de vooraf geladen film, zodat je meteen foto's kunt maken. Zakformaat en voorzien van een flitser, dus perfect voor feestjes, road trips, bruiloften en nog veel meer.

Geladen met fantastische film: Geef je foto's een klassiek analoog karakter met Color Negatieve film, maak stemmige zwart-witfoto's met zwart-wit film en kleur je hele wereld paars met LomoChrome Purple — een unieke film van Lomography.

Shop Nu
photo camera

Lomochrome

Negative

photo camera

Lomochrome

Purple

photo camera

Zwart

Wit

Verken het kleurenspectrum: Mix and match drie verschillende gekleurde gelfilters om je Color Negative en LomoChrome Purple shots met één of zes verschillende kleuren te voorzien. Schuif de filters over je flitser om je wereld een andere kleur te geven!

Herlaad op eigen risico: Voel jij je een analoge superster? Probeer dan de camera te herladen als je eenmaal klaar bent met de vooraf geladen film. Wees wel voorzichtig —het laden van film kan lastig zijn!

photo

Omarm

de Analoge Madness

underline

De Lomography Simple Use Film Camera is geen gewone wegwerpcamera — hij is vooraf geladen met funky film en wordt geleverd met gekleurde gelfilters zodat je in de wereld van creatieve analoge fotografie kunt duiken. Bekijk onze tips en 'get busy'.

Neem je camera overal mee naar toe
Dit is een Gouden Regel van Lomography en is gemakkelijk gemaakt met deze zakformaat camera. Neem hem mee naar het strand, onderweg, naar een feestje, als je gaat uiteten — het is een wegwerpcamera, dus je kunt 'm op al je avonturen zonder zorgen in je tas gooien.

Schiet de klok rond
Lomography’s Simple Use Film Camera is uitgerust met flitser, zodat je de analoge waanzin in alle lichtomstandigheden kunt vastleggen. Perfect voor feestjes en nachtelijke escapades!

Kleur je LomoChrome
Als LomoChrome Purple film blauw verandert in groen, groen in paars en roze in geel, wat gebeurt er dan als je de gekleurde gelfilters? Woah! Mix en match ze voor psychedelische kleur verschuivingen!

Een analoog feestje
Organiseer een groot verjaardagsfeest en nodig al je favoriete mensen uit. Leg een paar Simple Use Film Camera's hier en daar klaar zodat iedereen foto's kan maken. Zo heb je geen zorgen dat de camera's kapot gaan, en heb je een hele verzameling awesome foto's van een speciale dag!

Negeer de houdbaarheidsdatum
Als je je een analoge superster voelt en je wilt de Simple Use Film Camera opnieuw laden met een rolletje, probeer dan verlopen film. Er is niet te zeggen wat voor geweldige lichtlekken of gekke kleurverschuivingen er zullen verschijnen op je foto's!

Schiet vanuit de heup
Wederom een Gouden Regel van Lomography, perfect voor het schieten van unieke shots. Vergeet de zoeker en 'go with the flow' — van zo hoog als je armen kunnen strekken tot parallel aan je voeten. Wie zegt dat je moet weten wat er op je foto komt voordat je je film ontwikkeld hebt?

Deel de analoge liefde
Omdat ze super makkelijk te gebruiken en heel leuk om mee te schieten zijn, zijn de Lomography Simple Use Film Camera's awesome cadeaus. Verwen je beste vrienden op hun volgende verjaardag, zelfs als ze nog nooit eerder een camera in hun handen hebben gehad: ze zullen zeker plezier hebben met onze wegwerpcamera's!

Wees een gekke wetenschapper
Omdat de Simple Use Film Camera een wegwerpcamera is, kun je allerlei experimenten uitvoeren om te zien wat er gebeurt. Bewaar je camera voor een dag in de koelkast, teken een figuurtje op de lens, sla ermee op de tafel — alles wat je maar kunt bedenken dat misschien gekke effecten zou kunnen opleveren!

Start een kettingreactie
Bel drie vrienden die niet in de buurt wonen en koop een Lomography Simple Use Film Camera. Laat deze aan jouw deur leveren, schiet negen foto's en stuur 'm door naar een van hen om negen foto's te nemen. Blijf zo doorgaan totdat het rolletje vol is en maak vervolgens een kleurrijk fotoalbum die in het teken staat van jullie vriendschap.

Alle kleuren van de regenboog
Gebruik je kleurenfilters over elkaar heen. Dit is een geweldige manier om een geheel nieuwe tint in je foto te brengen, maar ze naast elkaar leggen kan ook. Bedek bijvoorbeeld de helft van je flitser met de blauwe filter en de andere helft met de rode filter - op die manier heb je een rode en blauwe foto met een paars mix in het midden.

Shoot Again
When you’ve used up your preloaded film there’s nothing stopping you from reloading your Simple Use with another film entirely. The ultimate budget-friendly camera for achieving 35mm perfection.

photo photo photo corner corner corner
filter

Hoe

gebruik je de

Simple Use

Film Camera

Een foto maken

 1. Draai aan het wieltje. Wanneer deze stopt met draaien, ben je klaar om de volgende foto te nemen.
 2. Zorg dat je 1-2 meter afstand van het onderwerp houdt voor de beste resultaten.
 3. Op bewolkte dagen, in de schaduw, 's nachts of binnenshuis, moet je altijd de flitser gebruiken. Om de flitser te activeren houdt je de flitser knop ingedrukt totdat er bij de flitser indicator rood licht verschijnt. De flitser gaat af wanneer je op de ontspanknop drukt!
 4. Druk op de ontspanknop om een foto te maken. Zodra je je foto hebt gemaakt ga je terug naar stap 1 en schiet je totdat je film vol is!

Je film ontwikkelen

 1. Wanneer de filmteller "E" aangeeft , betekent dit dat je film tot zijn einde is gekomen. Je zou dan aan het wieltje moeten kunnen draaien zonder dat deze stopt.
 2. Om de film te verwijderen druk je op het slotje, open je de achterkant en pak je de film.
 3. Je kunt je film in elk lab laten ontwikkelen — ook bij ons LomoLab! Ontdek meer op www.lomography.com/lomolab. Vraag om de volgende processen als je je film laat ontwikkelen:
  • Black & White ISO 400: Zwart-Wit ontwikkeling
  • Color Negative ISO 400: C-41 ontwikkeling
  • LomoChrome Purple ISO 100-400: C-41 ontwikkeling

Herladen op eigen risico!

To reload your film, press down the door lock and open the back door.

 1. Let op: deze camera is bedoeld voor eenmalig gebruik. Daarom wordt het openen van de camera niet gedekt door garantie.
 2. Echter, als je je een analoge superster voelt, of meer wilt leren: om de camera opnieuw te laden, druk je op het slotje en open je de achterkant.
 3. Plaats een nieuwe film en haak het eerste sprocketgaatje van de film op de spoel.
 4. Vlak de film en houdt de pre-load hendel vast wanneer je de achterkant sluit.
photo photo

Technische

Specificaties

Film:
35mm Film

Brandpuntsafstand van het objectief:
31mm

Sluitertijd:
1/120s

Diafragma:
f/9

Scherpstellen:
1m tot Oneindig

Flitser:
Ingebouwde Flitser (Press & Hold om te laden), 15-seconden oplaadtijd

Batterij:
1 x AA Batterij

Afmetingen (mm):
115 x 60 x 33