Corner

1. Filmi takmak

İlk çekimine çıkman için fotoğraf makinene bir tane 35mm film takmalısın. Bu standart bir film formatı ve bizim Online Dükkan'ımızdan alabilirsin. Elindeki 35mm film ile aşağıdaki adımları takip et:

  1. Fotoğraf makinesinin arka kapağını, iki taraftaki kapak kilitlerini açarak çıkar.
  2. Sarma kolunu, filmin sol üst kısmındaki delikten beyaz noktayı görene kadar çevir.
  3. Geri sarma kolunu yukarı kaldır ve yeni film koy, geri sarma kolunu tekrar indir, filmi sabitle.
  4. Sağ kısımdaki boşlukta kancalar göreceksin, sarma kolunu ilerlet ki film takılsın. Filmin sarıldığından emin olana kadar ileri sarma kolunu çevir.
  5. Arka kapağını güvenli bir şekilde kapat. İleri sarma kolunu, beyaz noktayı görene kadar çevir.
  6. Heyecanlanmaya başla çünkü Sprocket Rocket'ınla çekime yapmaya hazırsın!

2. MAKİNE AYARLARI

Artık film taktığına göre çekime hazırsın! Ama bekle! Çekim yapmadan önce kontrol etmen gereken birkaç ayar var!

  1. Enstantane Ayarı
    Lensin üst kısmında enstantane ayarı yer alıyor. N - 1/100 gündüz dış mekan çekimleri ya da flaşlı çekimler için ideal. B (bulb) - iç mekanlarda ve gece çekimlerinde uzun pozlama yapmak için 'bulb' modunu kullan.
  2. Diyafram Ayarı
    Lensin alt tarafında, üzerinde iki küçük görsel bulunan diyafram değerleri var. Bulutlu = f/10.8 - iç mekanlarda ve zorlu ışık koşullarında bu ayarı kullanmayı unutma. Güneşli = f/16 - güneş parıldayıp, etrafta yeterli ışık varken bu ayarı kullan.
  3. Odaklama
    Bu ayar kolayca, lens iki farklı sembol arasında çevirerek değiştiriliyor. 0.6-1m – Bunu portre, çiçek, evcil hayvan, yemek vs. gibi yakın şeylerin fotoğrafını çekerken kullanabilirsin. 1m to sonsuz – Bunu manzara/şehir, grup fotoğrafları gibi daha uzak şeyleri çekerken kullanabilirsin.

3. Filmi geri sarmak

Eğer artık filmi ilerletemiyorsun (sakın zorlama!), filmin sonuna gelmişsin demektir! Standart bir 35mm film normalde 36 pozluktur, ama Sprocket Rocket süper geniş açılı panoramik bir makine olduğundan, 18 tane fotoğraf çekebilirsin. Geri sarma kolunu ok yönünde çevir ve filmi geri sar. Geri sarma kolu artık çok rahat dönüyorsa, filmini tamamen içeri sarmışsındır. Arka kapağı aç, Geri sarma kolunu yukarı kaldır ve bitirdiğin filmin yerine yenisini koy! Şimdi filmini banyo ettir ve yaratıcı sonuçlarına hayret et!

4. FİLM BANYOSU

Lütfen Sprocket Rocket'ın sıradan bir makine olmadığını ve geniş açılı panoramik fotoğraflar çekerken, film deliklerini de pozladığını unutma. Filmini bırakacağım lab'i mutlaka özel bir çekim yaptığın konusunda uyar ki, çok özel fotoğraflarınla özellikle ilgilensinler.

5. Flaş kullanımı

Sprocket Rocket (özgürlükçü ve hoş karşılayıcı) hot-shoe adaptöre sahip herhangi bir flaş kullanmana olanak sağlıyor. Emin olamayanlar için, fotoğraf makinesinin üzerinde küçük, sevimli, metal bir parça var. Lomography flaşlarını Lomography mağazalarında ya da Online Dükkan'da bulabilirsin. Sakın unutma, birçok flaş kısa aralıkta çalışır, 1-2 metre gibi (flaşa göre değişir). Hadi devam et ve yakınlaş!

6. FOTOĞRAF ÇEKMEK

7. Tarama

Sprocket Rocket'ınla ilk makaranı bitirdin, nefes kesen negatiflerini aldın, peki şimdi ne olacak? Filmlerini banyo ettirdikten sonra, birçok Lomografici kendi negatiflerini kendi tarama kararı alıyorlar, ama neden?

Scanner
  1. Sprocket Rocket'ın benzersiz sprocket-delikli fotoğraflarını ve süper-geniş panoramalarını tüm standart lab'ler tarayamayabilir.
  2. Kendi tarayıcınla renk, ton, satürasyon ve resolüsyonla ilgili tüm kontrol sende!
  3. Çünkü çok tasarruf edebilirsin! Tarama pahalı olabilir ve bu yüzden bir tarayıcı inkar edemeyeceğin kadar işe yarayacaktır. Bir tane al ve bozuklukları cebinde biriktir!

DigitalLIZA maskeleri özellikle Sprocket-delikleri gibi Lomography formatlarını taramak için üretildiler.

Kendi fotoğraflarını taramak ödül gibi bir işlem ve fotoğraflarının üzerindeki bütün kontrolü eline almanı sağlıyor. Sonuçta hepsi senin bebeklerin, nasıl olmaları gerektiklerine senin karar vermen normal değil mi? Fotoğraflarını taramak için ihtiyacın olan tek şey bir tarayıcı ve hazırsın! İşte bu kadar basit!

DigitalLIZA hakkında daha fazla bilgi için, bak microsites.lomography.com/digitaliza

Tarama hakkında daha fazla bilgi için, bak how-to-scan.com