Tips

 • Colorsplash Tip 1

  De Colorsplash Attack!

  Iedereen wil dat extra beetje kleur aan hun leven toevoegen... en met de Lomo'Instant kan dat! Door het gebruik van de kleurenfilters en de flitser kun je genieten van je instant kiekjes in allerlei prachtige tinten. Giet wat paars op je vrienden, breng wat blauw in je Lomo'Instant leven, spoel je volgende moment in rood of leef je leven in weelderige geel - geef elk moment dat je vastlegt een andere toon!

 • Colorsplash Tip 2

  Combineer je kleuren

  Een fun-tastic ding dat je kunt doen met de kleurfilters en je Lomo'Instant is om ze te gebruiken met behulp van de multiple exposure functie. Probeer bijvoorbeeld eens 1 foto met het rode filter te schieten en vervolgens een met een gele filter? Het resultaat is oranje! Met behulp van deze techniek kun je mixen, matchen en vermenigvuldigen in een wereld van surrealistische nieuwe tinten.

 • Long Exposure Tip 1

  Paint with Light

  Deze is voor alle party people: Lomo'Instant lightpainting! Zet de camera aan op de long exposure modus en zet 'm op een statief. Pak nu een stel vrienden, wat glow sticks, fakkels of LED-verlichting en een flitser. Zorg ervoor dat de kamer volledig donker is en houd de ontspanknop ingedrukt. De camera zal knipperen om te beginnen - nadat deze is geflitst schilder je met de lichten wat leuke vormen. Klaar? Haal je vinger van de ontspanknop om de belichting te voltooien. Woohoo, je heb zojuist je eerste lightpaint Lomo'Instant foto gemaakt!

 • Long Exposure Tip 2

  It’s Gonna Be A Long Night

  Een soort van Lomo'Instant foto waar we houden is een long exposure van drukke straten, 's nachts. Om dit te doen zoek je een veilige plaats waar je een goed zicht hebt op het snelle verkeer - bruggen die snelwegen kruisen zijn bijvoorbeeld een goede plek om het eens te proberen. Zet je camera op B (lange blootstelling/bulb), Creatieve Mode (flitser uit) en zet 'm op een statief (het is ook het beste om een draadontspanner te gebruiken als je die hebt). Neem nu je long exposure foto. Met behulp van deze techniek krijgen de foto's strepen van de felle lichten van het verkeer! Je kunt natuurlijk ook eens proberen een opname te maken van een helder verlichte carrousel 's nachts, of van de lichten van wolkenkrabbers in de stad als de zon ondergaat, of van een vuurspuwer bij het circus?

 • Groothoek Tip 1

  De wijde wereld zien

  Psst check hier een handige beginnersgeheim over je Lomo'Instant. De ingebouwde lens op je camera is een groothoeklens wat betekent dat het allerlei interessante dingen kan vastleggen - in feite kan het zelfs meer vastleggen dan je ogen kunnen zien! Gebruik deze opgedane kennis dus direct bij het fotograferen met de camera door je instant foto's met zo veel mogelijk interessante dingen te vullen! Probeer bijvoorbeeld een zelfportret te fotograferen met een fantastisch landschap achter je - je Lomo'Instant is in staat om zowel jouw schoonheid als de schoonheid van je achtergrond vast te leggen!

 • Groothoek Tip 2

  Squeeze It In

  Aangezien de Lomo'Instant een ingebouwde groothoeklens heeft is het helemaal geweldig om groepsportretten te fotograferen! Leg je hele vriendengroep op dat ene feestje in één keer vast. En neem deze techniek tot in het extreme door samen in besloten ruimtes te kruipen - prop de hele groep in een toiletruimte, kleine auto of in een lift voor wat groothoek-plezier! Schiet zo dichtbij mogelijk om het meeste uit dit groothoek effect te halen!

 • Multiple Exposure Tip 1

  Meet My Doppelganger

  Ooit jezelf in een instant willen verdubbelen? Dit is een manier hoe je dat kan doen zonder behulp van je toverstaf. Zet je Lomo'Instant op een statief en doe de lichten uit. Zet de camera op MX (multiple exposure modus). Vraag of een vriend een foto met flitser van je neemt. Beweeg daarna een beetje en vraag of je vriend de multiple exposure knop wilt switchen en weer een foto te schieten. Je eindigt met een instant foto waar je twee keer te zien bent! Extra Tip - Dit ziet er nog cooler als je flitst met twee verschillende kleuren.

 • Multiple Exposure Tip 2

  Patronen Paradijs Portretten

  Multiple expsosure foto's zien er fantastisch uit wanneer je een portret en een gek patroon als achtergrond neemt. Dus ga op een Lomo'Instant jacht en houd je ogen open voor interessante patronen zoals graffiti op een muur, de texturen van bomen en interessante patronen op kleding. Schiet nu een foto van één van deze dingen. Flick dan de multiple exposure switch op de Lomo'Instant en neem een zelfportret. Je zal eindigen met een foto waar jij en het patroon worden gecombineerd!

Flitser Tip

 • De Lomo'Instant beschikt over een slimme kleine ingebouwde flitser die in staat is je instant shots te belichten. Hier zijn enkele tips voor het verkrijgen van de best mogelijke foto's met flitser.:

  1. Bij het schieten van foto's op de 0.4m-0.9m scherpstelafstand berekent de flitssensor hoe sterk het moet knipperen om overbelichte foto's te voorkomen. Als je een opname op deze scherpstelafstand maakt kun je het beste een duidelijk pad naar je fotografische onderwerp hebben. Want als je een foto schiet met 2 objecten binnen het 0.4-0.9m bereik, zal de flitser de kracht berekenen aan de hand van het dichtstbijzijnde object. Als je foto's schiet op het 1m-oneindig scherpstelbereik zal de flitser altijd op zijn volle vermogen schieten.
  2. Indien je graag wat creatiever aan de slag wilt met flitsfotografie raden wij je aan om opnamen te schieten met de Creatieve Modus (Flitser aan) en het instellen van de sluitertijd op B (long exposure) modus. Dit is vooral handig bij het fotograferen in donkere omgevingen waar je een beetje meer licht nodig hebt. Met behulp van deze modus gaat de flitser aan het begin van je belichting af en moet je de sluiter voor 1-2 seconden geopend houden. Dit is ook een leuke techniek wanneer je opnamen maakt met lichten op de achtergrond; je krijgt dan namelijk licht-gestreepte achtergronden op je foto's.
  3. Als je bij gebruik van de bovenstaande methode een paar foto's krijgt die nog een beetje onderbelicht zijn, kun je proberen de sluiter iets langer geopend te houden of de belichtingscompensatie knop op +1 te zetten.
 • Het is belangrijk op te merken dat net als alle andere camera's met een ingebouwde flitser, de flitser op de Lomo'Instant alleen in staat is om onderwerpen tot een bepaalde afstand te belichten. Bij het fotograferen op de Auto Modus zal de effectieve flitser afstand ongeveer 1.4 m-1.8m zijn. Als je objecten met een afstand van 1.8m of of verder wilt fotograferen, raden we je aan over te schakelen op de Creatieve Mode (Flitser aan) en om de belichtingscompensatie aan te passen. Check hier een tabel die je helpt berekenen welke belichtingscompensatie je nodig hebt afhankelijk van je afstand tot je onderwerp.:

  1. Flitser Afstand 2.8m - 3.5m = Gebruik 2 Belichtingscompensatie (f/8 diafragma)
  2. Flitser Afstand 2.0m - 2.4m = Gebruik 1 Belichtingscompensatie (f/11 diafragma)
  3. Flitser Afstand 1.4m - 1.8m = Gebruik Auto Mode (Standaard diafragma f/16)
  4. Flitser Afstand 1m - 1.3m = Gebruik -1 Belichtingscompensatie (f/22 diafragma)
  5. Flitser Afstand 0.7m - 0.9m = Gebruik -2 Belichtingscompensatie (f/32 diafragma)

Speciale Lens Tips

 • Fisheye Lens Tip 1

  Hey Big Mouth, Hey Huge Nose

  Met de Lomo'Instant Fisheye Lens kun je momenten op nieuwe, inventieve manieren vastleggen. De Fisheye perst de wereld in een 170° cirkel en overdrijft met de vormen van objecten en mensen. Een perfect voorbeeld hiervan is wanneer je close-up foto's van de gezichten van mensen schiet, en dan vooral bij hun mond en rechtsboven in de buurt van hun neus - probeer het maar eens te gekke en grappige Lomo'Instant foto's van je vrienden te krijgen!

 • Fisheye Lens Tip 2

  Dieren zijn gek op Fisheye!

  Probeer Lomo'Instant Fisheye foto's van je (huis)dieren te schieten. De lens zal de kenmerken van dieren verstoren en versterken. We beloven dat je een aantal hele grappige instant foto's te krijgt! Vergeet niet om met de Fisheye Lens dichtbij te fotograferen.

 • Fisheye Lens Tip 3

  Vermijd schaduw van de lens

  Bij gebruik van de Fisheye lens en flitser modi op je Lomo'Instant heb je kans dat er op je beeld een schaduw te zien. Dit is een veel voorkomend probleem bij het fotograferen met een groothoek lens op camera's met een ingebouwde flitser. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Probeer ten eerste te fotograferen met de flitser modi uit en met de camera op een statief (in Bulb modus; long exposure). Je kunt ook gebruik maken van de Fisheye lens wanneer je buiten bij mooi weer foto's schiet, de flitser heb je dan niet nodig hebben en je kunt nog steeds op N (normaal) fotograferen; dit produceert uitstekende resultaten!

 • Close-Up Lens Tip

  Creëer een Mini Close-Up wereld

  De Lomo'Instant Close-up Lens opent allerlei extra opnamemogelijkheden om mee te spelen. Met het objectief op de ingebouwde Lomo'Instant lens maak je fantastische instant opnamen tussen 10cm en 15cm van het onderwerp. Een tof project om te proberen is om close-up foto's van mini beeldjes te schieten om interessante, surrealistisch en wereldvreemde fotoverhalen te creëren. Probeer het eens!

 • Portret Lens Tip

  Perfect Portretten

  De Lomo'Instant Portret Lens is perfect voor portretfotografie. Terwijl de ingebouwde lens van de Lomo'Instant een groothoeklens is, heeft de Portret Lens een vergelijkbare brandpuntsafstand. Dit maakt het ideaal voor het fotograferen van portretten. Natuurlijk kun je de Portret Lens ook voor andere shots gebruiken, zoals landschapfoto's. Werkt als een zonnetje!

Crazy creatieve tips

 • Surrealistisch flitsen

  Vergeet alle regels en kom zo dichtbij mogelijk met je Lomo'Instant!

  Lees de Tipster→
 • Peel Effect Frames

  Heb je genoeg van het witte frame om je Lomo'Instant foto's? Lees hier hoe je dit zelf kan aanpassen!

  Lees de Tipster→
 • Dromerige Lomo'Instant-grams

  Ben je benieuwd welke fotografie trucs er vroeger werden toegepast? Ga naar de dark side (of in ieder geval een donkere kamer) om het zelf te proberen met je Lomo'Instant!

  Lees de Tipster→
 • Chemische manipulaties

  Met deze tipster krijg je waanzinnige effecten. Vergeet niet je handschoenen aan te trekken!

  Lees de Tipster→