Een Lomography Guide voor Light Painting

Een Lomography Guide

Wat is lightpainting?

Light Painting is wanneer je controle hebt over het licht dat in je lens komt en wordt gebruikt om iets op je foto te "schilderen". Het wordt meestal gedaan in situaties met weinig licht en het is een geweldige manier om unieke foto's te maken die de eindeloze mogelijkheden van fotografie verkennen. Er zijn een oneindig aantal manieren, van je bron van licht tot met wat je tekent!

Light Painting Foto's →

Hoe doe je het

 • #1

  Lightpainten werkt het best in omstandigheden met weinig licht; of je wacht tot de schemering of je zoekt een donkere kamer.

 • #2

  Zet je camera op een stabiele ondergrond of een statief. Zorg ervoor dat niemand beweegt terwijl jij kunst maakt!

 • #3

  Zet je camera op de B shutter setting. Dit zorgt voor langdurige belichting en betekent dat de sluiter langere tijd open blijft, zodat er meer licht door de lens komt.

 • #4

  Gebruik een lichtbron, druk op de ontspanknop en wees creatief. Probeer een sterretje om vonken te zien vliegen!

 • #5

  Als je een tekst op je foto wilt schrijven, moet je dit achterstevoren doen als je het leesbaar wilt maken. Als alternatief kun je gewoon iets simpels tekenen of iets traceren — experimenteer!

 • #6

  Laat je foto's ontwikkelen en bewonder je nieuw-ontdekte lightpainting skills!

Materialen

Tips

 • Gebruik je omgeving om voor jou te schilderen

  Duik 's nachts de stad in, stel je camera in en neem een lange belichting van de lichtroutes van de auto's die langsrijden. Probeer dit ook eens in een pretpark met een een draaiend reuzenrad.

 • Speel met meerdere belichtingen

  Maak een foto van je kat, een bloem, een auto, wat dan ook; teken vervolgens een kat, bloem, auto op dezelfde afbeelding voor een gek effect! De mogelijkheden zijn eindeloos!

 • Sporen van sterren

  Stel een ultra-lange belichting in, zet je camera op een statief, richt je camera naar een heldere nacht en zie het pad dat de sterren maken zodra je afbeelding is ontwikkeld. Lees meer over dit soort foto's in dit artikel door blueskyandhardrock.

 • Wat moet je vermijden tijdens het lightpainten

  Je kunt eindeloos doorgaan met deze leuke techniek. Zorg ervoor dat je foto's effectief zijn; volg deze nuttige tips!
  Read more →

 • Een gids voor staalwol lightpainting

  Dit is voor stoere dude's en chicks: iets om uit te proberen als je ondeugend wilt doen.
  Lees meer →

 • Voor Sprankelende Beweging: Sprankelende Portretten en Light Painting

  Hoe laat je jouw foto's schitteren en glimmen? Deze truc laat het zien.
  Lees meer→

 • Light Painting: Dancing in the Dark

  Ontdek de creatieve mogelijkheden van lightpainting – doe een dansje!
  Lees meer →

FAQ

 • Hoe lang moet ik de sluiter open laten?

  Dit hangt af van wat je probeert te vast te leggen. Als je iets tekent, laat je sluiter dan zolang open zolang je schildert. Als je een nachtscène met bewegende voorwerpen wilt vastleggen, zou het met een 5-10 seconden belichting (afhankelijk van de snelheid waarmee de lichtbron beweegt) moeten lukken. Maar dit zijn gewoon richtlijnen - experimenteer en ontdek wat het beste voor je werkt!

 • Hoe weet ik of ik goed in het frame sta?

  Probeer en kijk eens door je zoeker. Als je in het donker bent, verlicht je de scène zodat je het kunt zien en probeer dan te markeren hoe ver je verticaal en horizontaal kan gaan, zodat je binnen in je frame blijft als de foto wordt gemaakt.

 • Dus ik moet achteruit schrijven. Hoe doe ik dat?

  Dit is best tricky! Maar een aantal letters zoals de T,I,O,M,H,Y,U,W,X,V & A worden door deze spiegelschriftregel verwaarloosd, dus als je niet moeilijk wilt doen met achteruit schrijven gebruik je alleen deze letters. Als je de rest van het alfabet wilt gebruiken of een afbeelding wilt tekenen, stel je je voor dat je het in een spiegel bekijkt en op deze manier iets schrijft.

 • Ik heb geen B-knop. Wat nu?

  Misschien heeft je camera een handmatige ontspanknop? Als dat het geval is, haal er dan een vriend bij om de sluiter open te houden voor je - terwijl jij lekker aan de gang gaat met het lightpainten!

 • Wanneer moet ik in het frame van de foto gaan staan?

  Aangezien het redelijk donker is, zal niets echt je foto's beïnvloeden; totdat je met een lichtbron gaat schijnen.

 • Wat voor ISO film moet ik gebruiken?

  Gebruik een film met ISO 400 of zelfs ISO 800 voor de beste resultaten.

Wie zijn wij?

Lomography is een Magazine, Shop en een Community gewijd aan analoge fotografie.

Het begon allemaal met een noodlottige ontmoeting in de vroege jaren negentig, toen twee studenten in Wenen, Oostenrijk, de Lomo Kompakt Automat zagen – een kleine, raadselachtige Russische camera. Onophoudelijk schoten ze vanuit de heup, en soms keken ze door de zoeker: ze waren verbijsterd door de gedurfde foto's die de camera produceerde – de kleuren waren levendig, met diepe verzadiging en vignetten langs de rand – zoiets hadden ze nooit eerder gezien!

Bij thuiskomst wilden deze vrienden allemaal hun eigen Lomo LC-A, en startte zo een nieuwe stijl artistieke analoge fotografie die we nu kennen als Lomography!

Ontdek meer →

Woordenlijst

 • Belichtingstijd

  De hoeveelheid tijd die verstrijkt terwijl de lens open staat, waardoor het licht op je film komt en er een foto wordt gemaakt.

 • Sluitertijd

  Dit is de snelheid of de tijd waarin je de sluiter opent en sluit, waardoor het licht in de camera komt. Het is nauw verwant aan de belichtingstijd.

 • Ontspanknop

  De knop die je indrukt om een ​​foto te nemen!

 • Diafragma

  Dit is de grootte van je lens-opening. Deze wordt aangegeven met een f-getal. Een groot diafragma (grote lensopening) zal een klein f-getalhebben zoals f.2 of f.4. Een klein diafragma (kleine lensopening) zal een groot f-getal hebben, zoals f.16 of f.20. Als je graag veel licht wilt invoeren, moet je dus een groot diafragma gebruiken (met een klein f-getal). Als je wilt minder licht wilt, moet je een klein diafragma gebruiken (met een groot f-getal).

 • B-instelling

  De B staat voor " Bulb ". Met de B-instelling kun je de sluiter handmatig openhouden en dit geeft je volledige vrijheid over hoe lang je jouw foto wilt belichten. Een aantal Lomography Camera's die een B setting hebben zijn de La Sardina, Fisheye No.2, Sprocket Rocket, Belair Cameras, Lubitel 166+, Diana F+ en Diana Mini.

 • Zoeker

  Dit is het venster in je camera waar je doorheen kijkt als je je shot aan het samenstellen bent.

Deel je Light Paintings

Word lid van de Lomography Community om je light paintings met miljoenen creatievelingen van over de hele wereld te delen! Er zijn vele artistieke light paintings op onze Community page te vinden, dus het is de perfecte plek om je te laten inspireren. Reageer op je favoriete foto's en vraag om tips aan je mede-Lomografen!

Vergeet niet om je nieuwe light painting skills aan je vrienden op social media te laten zien. Gebruik de hashtags #mylomo #lomography om te verbinden met andere Lomografen op Facebook, Instagram en Twitter.