Lomogon

Wil je dit in jouw taal lezen? We hebben vertalingen gemaakt: English, Deutsch, français, italiano, Nederlands, Türkçe, 한국어, 日本語, ไทย, 简体中文, 繁体中文.

Yes, we zijn terug op Kickstarter! De Lomogon, ons 10e project tot nu toe (!), is een nieuwe klassieker voor reis- en straatfotografie. Geniet van 40% exclusieve korting op de uiteindelijke verkoopprijs. Dit is wat deze lens uniek maakt:

Dit is de Lomogon

Samples

We hebben een lens gemaakt om straat- en reisfotografie te refreshen. Dit is de Lomogon, met een brandpuntsafstand van 32mm om je wereld te verruimen. Maar de Lomogon is niet je standaard groothoeklens. In het tijdperk van zwart plastic apparatuur, hypercommunicatie en digitale verzadiging, willen we dat deze tool het avontuur weer in je dagelijkse verhalen terugbrengt. We hebben ons laten inspireren door vintage optiek voor een retro-ontwerp dat je reislust van buitenaf doet ontluiken, terwijl het van binnenuit een tijdloos karakter produceert.

“It’s giving you a look and a feeling that has been lost by a lot of modern designers. What it comes down to is character. These unique and distinct images that you just wouldn’t get with any standard camera – and you definitely couldn’t get with a phone, or anything in that range.” — Daniel Schaefer (Fotograaf & Optiek expert, New York)

Reis- en straatfotografie in een nieuw jasje

Voor velen is de eerste keer dat je met een groothoeklens fotografeert, net zoiets als het herontdekken van fotografie. Met een brandpuntsafstand van 32mm die heel dicht bij die van een menselijk oog komt, en een kortste focusafstand van slechts 0,4 m, kun je je onderwerpen innig benaderen, het kader opvullen en het gevoel krijgen dat je er ‘echt bent’.

“The wideness of the angle really gives you a rich photographic composition with a lot of details but it doesn’t deform your image. That’s really important.” — Julia Grandperret (Fotograaf, Parijs)

“Shooting on a wide-angle lens is one of the most helpful things in the world.” — Geoff Thompson (Fotograaf, New York)

Een slick en eenvoudig diafragma-mechanisme:

Het dial-styled diafragma mechanisme van de Lomogon werkt met het kenmerkende klik-en-stop-gevoel van Lomography, wat betekent dat je elk diafragma op zijn plaats kunt voelen terwijl je er doorheen switcht. Schakelen tussen diafragma’s is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wheel

Wat nog meer? Dit dial-styled mechanisme maakt perfecte cirkelvormige diafragma’s mogelijk - onmogelijk te bereiken met een ‘blade’ systeem - en dus prachtige bokeh. De lens heeft een bereik van f2.5 tot f11.

“The aperture ring is great – it means the aperture is a perfect circle; which means that your bokeh’s going to be really, really nice.” — Kevin Meredith aka Lomokev (Fotograaf, Brighton)

“I love being able to change my aperture with the dial because it makes it such a quick transition. When the bands are moving and the lights are moving I can change my aperture just as quickly as they do, which makes for flawless continual photography.” — Coco Alexander (Fotograaf, New York)

Een zorgvuldig vervaardigd, prachtig ontworpen object

De Lomogon werd samen met de illustere Russische fabrikant Zenit ontwikkeld en is samengesteld met de beste glazen optiek in een kleine fabriek aan de oevers van de Yangtze rivier in Centraal-China. Dit betekent dat je beelden kristalhelder en scherp gedefinieerd zullen zijn - elke keer weer. We hopen dat je geniet van de aandacht voor detail en retro exterieur - een knipoog naar golvende zeilen, schepen en gouden kompassen.

“The Lomogon lens is just as beautiful as all the other Lomography Art Lenses. I think it’s very important to like your lens so that you bring it out onto the street – this is the first step to taking good pictures.” — Daniel Schaefer - Fotograaf & Optiek expert, New York

“The design is everything. I think that the exterior of the camera and the lenses definitely play a part in how excited the model is to have you photographing them.” — Ruby June (Fotograaf, New York)

Gevormd door wereldwijde avonturen

De Lomogon is ontwikkeld met het oog op verkenning. Van de tropische stranden van Thailand tot het brullen van Manhattan’s metro; van de fjorden van IJsland tot een drukke Parijse speelhal: de Lomogon is getest door fotografen en videografen over de hele wereld - door middel van fotoseries, muziekvideo’s, documentaires en meer.

“The only way to stay inspired for shooting photos in the street is by traveling or putting yourself in new surroundings, new environments, meeting new people. To stay inspired – I think that’s important.” — Adrian Morris aka Mowgli (Fotograaf, Barcelona)

“When compared with other DSLR lenses, the Lomogon is much lighter and much smaller, which makes it perfect for packing in your bag when you’re traveling.” — Wilson Lee (Fotograaf, Hong Kong)

Ook een geweldige tool om te filmen!

De Lomogon wordt niet alleen geprezen vanwege zijn fotografische vaardigheden,het is ook een briljante lens voor videografen en filmmakers die willen experimenteren. Door je speciale bokeh-effecten te laten creëren en de scherptediepte aan te passen tijdens het filmen, geeft de Lomogon je video’s een unieke, cinematografische uitstraling.

“I had a lot fun shooting between apertures. Instead of waiting for the click of the aperture dial when dialing between apertures, I paused between two options which allowed me to create particular bokeh effects.” — Alfredo Buonanno (Fotograaf en videograaf, Napels)

De LC-A Legacy

Het karakter van de Lomogon, dat 25 jaar Lomography viert, is geïnspireerd op de Lomo LC-A: de kleine camera waarmee de hele Lomography-beweging en esthetiek in 1992 begon. Het produceerde beelden met gedurfd contrast, zoete verzadiging en humeurige vignetten. Nu reconstrueert de Lomogon een deel van deze klassieke look - maar dan in hoge resolutie, voor digitale en analoge spiegelreflexcamera’s. Deze esthetiek kan ook worden afgezwakt bij kleinere diafragma’s voor een transparantere uitstraling.

“The biggest thing about the LC-A was that lens – the fact that it let that huge amount of light it. So to then take this lens that I know so well and redesign it so it works with a DSLR… it’s a huge deal because it brings that aesthetic to the world of digital.” — Kevin Meredith aka Lomokev (Fotograaf, Brighton)

Dus laten we proosten op de LC-A camera - geboren in St. Petersburg, Rusland, in 1982 - en opnieuw ontdekt in 1991 door een stel Weense studenten, in een oude rommelwinkel in Praag. Die studenten waren wij, en The Lomographic Society International was geboren.

Let’s Get Technical

De Lomogon is een lens die zowel op het toppunt van technologie staat als een gloeiend, nostalgisch object. Gebouwd met zes multi-coated lenselementen in zes groepen, corrigeert de Lomogon optische aberraties om vervorming te minimaliseren en het micro-contrast te verbeteren, waardoor je opnamen rijkere kleuren en toonovergangen krijgen. En omdat de dichtstbijzijnde focusafstand 0.4m is, kun je zelfs de kleinste details vastleggen met een vlijmscherpe focus en prachtige hoge resolutie.

Apertures

Voor analoge en digitale camera’s

De Lomogon Art Lens is verkrijgbaar met een Canon EF en Nikon F vatting. Hij is ontworpen voor volformaat sensoren, maar biedt ook geweldige resultaten bij gebruik op crop-sensor camera’s. Het is compatibel met een geweldige lijst aan systeem- en spiegelloze camera’s bij gebruik van een adapter: Sony E mount, Fuji X, Micro 4/3, Canon RF, Nikon Z en meer!

Compatibility

Als je niet zeker weet of de lens geschikt is voor je camera, stuur ons dan een bericht op Kickstarter en onze vriendelijke customer service zal het voor je checken!

Help ons de Lomogon te creëren

We zijn erg trots om je een gloednieuwe Lomography Art Lens te kunnen aanbieden en we zijn dolblij om terug te zijn op Kickstarter om het creatieve proces te delen met fotografie-enthousiastelingen over de hele wereld. In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om van de Lomogon een perfect stuk fotografische apparatuur te maken. Desalniettemin is er nog meer te doen. We hopen dat je met ons mee gaat doen in de laatste stappen naar voltooiing door dit project te steunen!

We zijn vereerd en geïnspireerd door de steun die we hebben gekregen met onze laatste Kickstarter-projecten. Als bedankje bieden we nog grotere besparingen aan de donateurs van de Lomogon op Kickstarter. De verkoopprijs van de Lomogon zal starten vanaf 499 USD, maar backers kunnen tot 40% besparen en allerlei extra’s ontvangen. We streven ernaar om de Lomogon in november 2019 klaar te hebben voor levering (let op, dit is een schatting). Met jouw steun zal de Lomogon een groothoeklens zijn die anders is dan alle andere.

Zo kun je dit project steunen

Het steunen van de Lomogon is zo eenvoudig…

  1. Tijdens de campagne: Kies je tier uit de fijne lijst met rewards die we hebben samengesteld, selecteer je land van verzending en ga verder naar de check-out. Het geld dat je hebt toegezegd, wordt alleen afgeboekt als de campagne voorbij is en met succes is gefinancierd!
  2. Na de campagne:Zodra de campagne voorbij is, sturen we je een vragenlijst met de details van je toezending en je verzendadres. Kort daarna ontvang je een e-mail waarmee je je add-ons kunt kiezen - dan kun je een adapter aanschaffen (Fuji X, Sony E-mount, Micro 4/3 camera’s …) vanaf 13 USD, maar ook accessoires met speciale Kickstarter-kortingen.

Als je een distributeur of winkeleigenaar bent en een bestelling wilt plaatsen voor grotere hoeveelheden, neemt je contact met ons op via help@lomography.com.

What the Hell is Lomography?

De Lomographic Society International werd in 1992 opgericht door een groep losgeslagen Weense studenten - en is het wilde kind van de fotografie. Gevoed door vurige passie en brandende nieuwsgierigheid, schoten we onze vrijgevochten beweging de lucht in toen we de Lomo LC-A tegenkwamen - de populairste Russische camera uit de jaren 80, nu beroemd om zijn eigenzinnige esthetiek. We verspilden geen tijd en creëerden onze Tien Gouden Regels (lomography.com/about/the-ten-golden-rules), en we hebben ze sindsdien plichtsgetrouw gevolgd. Vandaag de dag - met meer dan 1 miljoen creatieve leden - is Lomography een vrijbrief om los te laten; een uitnodiging om je inspiratie aan te wakkeren en een platform om je shots met de hele wereld te delen. Of je nu een beginner bent of een ervaren professional, we geloven dat je de kracht hebt om iets ongelooflijks te creëren. Van gekke kleurverschuivende films tot op maat gemaakte art lenzen, innovatieve instants tot klassieke analoge camera’s: we zijn toegewijd aan het ontwerpen en produceren van alle fotografische hulpmiddelen die je nodig hebt.

Leveringsinformatie

De Lomogon is beschikbaar voor levering in de meeste landen over de hele wereld. Er zullen tracking-links naar alle donateurs worden verzonden wanneer hun rewards worden verzonden.

Voor alle verzend- en verwerkingsgegevens, raadpleeg de FAQs. Als je het project graag wilt steunen, maar je land staat niet in het dropdown-menu bij het afrekenen, of als je nog vragen hebt over verzending, neem dan gerust contact met ons op.

Risico’s & uitdagingen

We zijn er trots op dat we met succes negen ambitieuze Kickstarter projecten hebben gefinancierd en afgerond. We werken er hard aan om de Lomogon tot leven te brengen, maar we zijn ons ervan bewust dat dit soort projecten altijd een risico vormen. We zijn toegewijd aan het leveren van een vlekkeloos stuk fotografische apparatuur dat aan je verwachtingen voldoet. Onze toewijding aan uitmuntendheid betekent dat de eerste zending in november 2019 klaar zal zijn. Hoewel we nauw samenwerken met onze fabrikanten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, zijn onverwachte vertragingen in productie en levering altijd een mogelijkheid. We beloven je op de hoogte te houden van elke stap. We zijn er klaar voor om de Art Lens familie uit te breiden en we zijn erg enthousiast om samen met jou terug op Kickstarter te zijn. We hopen dat je met ons de Lomogon gaat realiseren!

FAQs

Wie heeft al deze adembenemende foto’s en video’s gemaakt, en speelde in misschien wel de beste drie-minuten-durende film over reizen en straatfotografie die ik ooit heb gezien?

Coco Alexander, Julia Grandperret, Wilson Lee, Ruby June, Daniel Schaefer, Kevin Meredith aka Lomokev, Geoff Thompson, Adrian Morris aka Mowgli, Hector Ferreño, Hello America

Wat is de geschatte leverdatum voor de Lomogon 2.5/32 Art Lens?

Op dit moment schatten we dat de Lomogon 2.5/32 Art Lens rond november 2019 klaar is voor verzending.

Wat zijn de verzendkosten voor mijn locatie?

Zie hier alle gegevens over de verzending en afhandeling voor locaties over de hele wereld:

VS, Canada: $0. Hong Kong: $10. EU: $ 16. Taiwan, Singapore, Macau, China, Zuid-Korea, Indonesië, Filippijnen, Maleisië, Thailand, Vietnam: $15. Australië, Nieuw-Zeeland, Papa New Guinea, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Cyprus: $25. Oekraïne: $40. Turkije: $50. Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Uruguay, Wit-Rusland, Kazachstan, Peru, Réunion, Venezuela: $100. Houd er rekening mee dat als je verzendadres in Turkije of Rusland is, de verzending van je pledge pakket tot een maand langer kan duren dan de geschatte levering. Dit is te wijten aan de speciale ingevoerde eisen.

Heb je een specifieke vraag over de levering, afhandeling of het hanteren van lokale belastingen: aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Moet ik invoerrechten of belastingen betalen voor mijn order?

We zullen de pledge pakketten vanuit de onze hubs in de EU, VS, Japan en Hong Kong verzenden. Hierdoor hoeven backers uit deze regio’s geen extra invoerrechten te betalen. De pakketten van backers in Zuid-Amerika, Afrika en de rest van de wereld zullen worden verzonden met TNT. TNT verklaart de goederen, en de douane controleert deze verklaring. Het bedrag van de belasting die je moet betalen zal worden berekend op basis van deze verklaring en varieert van land tot land. De waarde van de goederen, de aard en het goederenvervoer zijn allemaal factoren die de hoeveelheid belasting die je moet betalen zullen bepalen. Bovenop deze belasting zal TNT “douane kosten” in rekening brengen voor het verwerken van de goedkeuring van de ingevoerde goederen. Houd er rekening mee dat deze kosten niet zijn inbegrepen in de Kickstarter Verzending! We organiseren de import naar Rusland en Turkije via onze lokale distributeurs. Dit betekent dat er geen invoer belastingen op pakketten naar dit gebied gelden, maar langere verzendtijden zijn te verwachten.

Betaling: Welke extra omzetbelasting is er voor supporters uit de VS en hoe betaal ik ze?

‘State + City Sales’ belastingen worden na de campagne geïnd. Een extra betaling is nodig voordat we onze artikelen kunnen verzenden. We sturen je hiervoor een gepersonaliseerde link, kort voordat we beginnen met verzenden!

Wanneer en hoe wordt de verzendinformatie verzameld?

We vragen in een enquête om je adres die na de Kickstarter campagne wordt verstuurd. Wij versturen de enquête misschien dichterbij de verzenddatum in plaats van direct na het einde van de campagne, om de kans op veranderingen in adressen te minimaliseren. Dus maak je geen zorgen als je niet direct de enquête ontvangt!

Kun je een nulbedrag of lagere waarde aangeven bij het verzenden naar mij? Ik wil graag hoge klantenkosten vermijden.

Het spijt ons, maar we kunnen je pakket niet met een nulwaarde of als een gift beoordelen aangezien de douane eist dat dit product wordet gewaardeerd met een prijs. Bekijk de invoerrechten vergoedingen van het lokale douanekantoor, want dit soort kosten kunnen wij niet verwerken.

Kan ik via PayPal betalen?

Dit is niet mogelijk, omdat Kickstarter alleen werkt met Stripe betalingen. Als je problemen hebt met de betaling, stuur ons dan een bericht en we zullen ons best doen om je te helpen met het uitzoeken van de kwestie.

Wanneer wordt mijn pledge bedrag van mijn creditcard afgeschreven?

Je betaalt alleen wanneer de Lomogon met succes wordt gefinancierd, als de campagne is afgelopen.

Kun je mij meer informatie geven over de rewards inclusief de reis?

We hebben een geweldige tijd gehad met onze Kickstarter donateurs die ons in Wenen kwamen bezoeken als onderdeel van hun reward van onze vorige Kickstarter projecten, en we kunnen niet wachten om een aantal van jullie te ontmoeten voor nog een andere legendarische week! We willen je een authentieke Lomography ervaring bieden. Dat is de reden waarom onze reis reward een reis naar het Lomography hoofdkantoor in Wenen is! Gedurende de vijf dagen zul je met ons doorbrengen en je slaapt in een hotel in het hart van de stad. We nemen je ook mee op een mysterisch avontuur!

De reis staat gepland voor mei 2020 en dekt de volgende kosten voor één persoon (extra kosten gelden voor extra personen): accommodatie voor vijf dagen en de maaltijden en drankjes voor twee dagen. Je zult zelf je eigen vlucht en andere uitgaven moeten dekken. Als deze datum je niet uitkomt, regelen we graag een bezoek aan Wenen op een ander moment. Echter zijn de data voor alle speciale evenementen die we organiseren vastgesteld.

Als je vragen hebt over de reis, stuur ons dan een bericht! Als je graag extra mensen mee wilt nemen kan dit worden geregeld, maar kan extra kosten met zich meebrengen (die na de Kickstarter-campagne zullen worden geregeld, voordat je naar Wenen komt).

Zijn er stretch goals voor dit project?

We hebben nog geen stretch goals voor deze campagne gepland.

Wat is de geplande retail prijs voor de Lomogon 2.5/32 Art Lens?

De retail prijs van de Lomogon 2.5/32 Black Anodized Aluminium Art Lens is momenteel gepland op 699USD, de Black Brass Edition 549USD en de Shiny Brass Lens 599USD. Met de Super Early Bird Deal rewards op Kickstarter bespaar je zo’n 40 procent op je lens!

Hoe selecteer ik welke lens mount ik wil?

Wanneer de campagne is afgelopen, krijg je van ons een enquête waarin we vragen naar je adres en je lens mount voorkeur. Je kunt kiezen tussen Canon EF en Nikon F. Daarnaast zullen Sony E-mount, Fuji X & Micro 4/3 lensadapters beschikbaar worden gemaakt in een speciale backer-deal na de campagne!

Kan ik tijdens de campagne een lens mount adapter voor mijn Lomogon 2.5/32 aanschaffen?

Sony E-mount, Fuji X & Micro 4/3 lensadapters worden na de campagne beschikbaar gesteld in een speciale backer-deal!

Kun je mij wat meer informatie geven over de andere producten die onder de rewards vallen?

Wil je meer informatie over de andere producten die zijn opgenomen in onze rewards? Check dan deze deze link: microsite

Kan ik add-ons aan mijn pledge toevoegen terwijl de campagne als afgelopen is of wanneer jullie de enquête versturen?

Je kunt je add-ons kiezen via een add-onlink die naar alle backers wordt verzonden zodra de campagne voorbij is en met succes is gefinancierd. Denk aan adapters (Fuji X, Sony E-mount, Micro 4/3 camera’s, enz.), kleurfilters, accessoires en nog veel meer!

Hoe verstuur ik een privébericht?

Het is super eenvoudig om ons een bericht te sturen — klik op de “Contact” knop aan de bovenkant van onze project pagina (net onder de groene “Back This Project” knop).

Wat is het verschil tussen de Lomogon en andere Lomography Art Lenzen?

Hoewel alle Lomography Art Lenzen zijn handgemaakt met de beste optica, heeft elke lens een onderscheidend vermogen. De Lomogon levert de levendige kleuren, het punchy contrast en de zachte vignettering van de originele Lomo LC-A - maar in een hogere resolutie dan ooit tevoren. In tegenstelling tot onze Petzval 85, Petzval 58 en Daguerreotype Achromat Art Lenzen die mooie, swirly bokeh achtergronden leveren, heeft de Lomogon een groothoek brandpuntsafstand waarmee je meer van je achtergrond scherp kunt stellen. Hierdoor kun je elk detail van vergezichten, intieme close-ups en spontane straatscènes vastleggen, terwijl je nog steeds geniet van zachte bokeh bij grotere diafragma’s. De Lomogon beschikt ook over de kortste scherpstelafstand van al onze Art Lenzen, wat betekent dat je close-ups haarscherp en minutieus gedetailleerd zullen zijn. Terwijl de nieuwe Jupiter 3+ en nieuwe Russar+ zilver bodies ontworpen zijn voor Rangefinder camera’s, wordt de Lomogon gemaakt voor (D)SLR camera’s en is verkrijgbaar in strak zwart en gedurfd messing — een knipoog naar golvende zeilen, karvelen en gouden kompassen. Hoewel de Lomogon beschikt over een uitstekende vintage uiterlijk, is hij nog steeds klein en licht genoeg om mee te gaan met al je avonturen rond de hele wereld.

Hoe werkt het dial-diafragma mechanisme?

Het dial-diafragma mechanisme is perfect voor spontane resultaten. Het is gebaseerd op vintage lenzen, wat betekent dat de Lomogon een prachtige retro uiterlijk heeft. Om te wisselen tussen de diafragma’s, hoef je alleen maar aan de diafragma draaiknop te draaien. Dankzij Lomography’s iconische click-and-stop gevoel, voel je elke diafragma vastklikken, wat betekent dat je een diafragma kun selecteren terwijl je je frame samenstelt.

Elk diafragma is perfect rond. Dit betekent dat je kunt genieten van prachtige bokeh — met name bij grotere diafragma’s.

Is de Lomogon water/weer proof?

Terwijl je Lomogon lens een beetje regen wel zal overleven, is hij zeker niet waterdicht.

Wat is de beeldcirkel van de Lomogon?

De beeldcirkel van de Lomogon is 44mm.

Komt er een optie voor elektronische contacten op de Lomogon?

Nee, we hebben de Lomogon niet ontworpen om te werken met elektronische contacten. De schoonheid van de Lomogon zit in het volledig handmatige. Je kunt je diafragma slot voelen als je het dial-mechanisme gebruikt en je focust met behulp van een helicoid mechanisme.

Hier bij Lomography, houden we van volledig handmatige lenzen. Ze leren je om bedreven te worden in de subtiliteiten van de focus en het diafragma, in plaats van te vertrouwen op een automatisch mechanisme. De Lomogon is een lens voor reizen - niet alleen over de hele wereld, maar ook op het pad naar fotografische vaardigheden.

Welke materialen zijn er gebruikt bij de Lomogon?

Helaas, zoals het de standaard praktijk is met lens fabrikanten, we kunnen niet alle exacte materialen die we gebruikten om deze lens te vervaardigen onthullen. Echter, kunnen we je wel vertellen dat we de Lomogon Art Lens creëren met behulp van de meest geschikte materialen - dat wil zeggen, messing en multicoated glazen optiek - en nauwkeurige en professionele engineering.

Wat is het gewicht en formaat van de Lomogon?

Het exacte gewicht en de grootte van de Lomogon wordt nog berekend. We optimaliseren om de lens zo klein en licht mogelijk te maken. Je zult zeker in staat zijn om ‘m in een kleine tas overal mee naar toe te nemen!

Zal de messing op de Lomogon corroderen?

We gebruiken een speciale lak om corrosie op de messing afwerking van de Lomogon Art Lens te voorkomen. Als je je lens elke dag gebruikt zal het koper uiteindelijk een beetje verouderen - maar dat zal eruit zien als een prachtig platina. Je lens zal er nog meer vintage uit zien!

Hoe is de lens gebouwd?

Elke Lomogon wordt handgemaakt in een kleine fabriek in China. De lens wordt geconstrueerd met zes multi-coated elementen in zes groepen. De lens is bekleed met messing, zwart gelakt messing of zwart geanodiseerd aluminium, en verkrijgbaar in Canon EF en Nikon F vatting.

Welke adapters werken met de Lomogon?

De Lomogon is compatibel met een enorm scala aan adapters. Je kunt NEX, FX en MFT adapters voor een aanzienlijk lagere prijs aanschaffen met onze speciale backer-deals na afloop van de campagne. Als je niet zeker weet of je camera te gebruiken is met de Lomogon, kijk dan op de “Let’s Get Technical” sectie hierboven of stuur ons een berichtje. We helpen je graag!

Kun je me meer vertellen over de legendarische Lomo LC-A?

De originele LOMO LC-A is de kleine Russische camera die wereldwijd een actieve creatieve fotografie beweging deed ontvlammen, beter bekend als Lomography. Beroemd en geliefd om zijn zonovergoten beelden was de LC-A de pionier van wat we nu kennen als de definitieve Lomo esthetiek - zachte vignettering; levendige kleuren en een scherpe, punchy contrast.

In 1991 stuitte een groep van Weense studenten op de LOMO LC-A in een eigenzinnige, old-school camerawinkel in Praag. Ze gebruikten het om foto’s te schieten vanuit de heup - go with the flow, niet kijken door de zoeker en veel snapshots schieten. Bij het ontwikkelen van hun film waren ze verbaasd door de unieke esthetiek van hun foto’s - en veel mensen vroegen waar ze deze geweldige kleine camera hadden gevonden. Een jaar later werd de Lomographic Society International opgezet.

Een kwart eeuw later brengen we deze bijzondere esthetiek — en de vrijere, luidere stijl van fotograferen die daarmee gepaard gaat - naar fotografen en filmers over de hele wereld. We hebben het originele optische ontwerp van de LOMO LC-A herwerkt, vergroot en prachtig verbeterd om de Lomogon te creëren, een lens die de Lomo look naar digitale en analoge SLR’s brengt.

Kan ik de Lomogon gebruiken om video’s te maken?

Ja! De Lomogon is perfect voor het schieten van bewegend beeld. Alle video’s op deze pagina zijn gemaakt met behulp van de Lomogon, en testers van over de hele wereld hebben de Lomogon gebruikt om van alles te creëren: van videoclips tot documentaires. Dankzij de 32mm brandpuntsafstand kun je met de Lomogon meer van je achtergrond scherp krijgen. Dit betekent dat je elke detail van vergezichten, intieme close-ups en spontane straatscènes kunt vastleggen. Je kunt zelfs experimenteren met de diafragma draaiknop tijdens het filmen om overlays en een volledig onderscheidende esthetiek te creëren.

Wat is het verschil tussen de Lomogon en de Lomo LC-A Minitar-1 Art Lens?

Zowel de Lomogon en de Minitar-1 zijn geïnspireerd door de originele Lomo LC-A. Ze leveren levendige kleuren, punchy contrast en zachte vignettering. De Lomogon echter, levert deze opvallende esthetiek in een hogere resolutie dan ooit tevoren, en bereik je deze look met kleinere diafragma’s. In tegenstelling tot de Minitar-1, een rangefinder lens voor camera’s met Leica M mounts, is de Lomogon ontworpen voor gebruik met (D)SLR camera’s met EF en Nikon F mounts. Terwijl de Minitar-1 een zone scherpstelsysteem heeft en je zelf het diafragma kunt selecteren met de diafragmaring op de voorkant van de lens, werkt de Lomogon met een klassieke scherpstelring en een dial-stijl diafragma mechanisme voor een unieke filmervaring.